پایگاه صالحات - امام خمینی : این وصیتنامههایى که این عزیزان مىنویسند مطالعه کنید. پنجاه سال عبادت کردید، و خدا قبول کند، یک روز هم یکى از این وصیتنامهها را بگیرید و مطالعه کنید . جوانان ما تحول پیدا کردند و راه صد ساله را با یک شب پیمودند .
شهید : علیرضا کریمی
فرزند : باقر
تولد : 22 شهریور 1345 مقارن با ماه مبارک رمضان
محل تولد : سیچان - اصفهان
شهادت : 22 فروردین 1362 – در سن 16 سالگی
محل شهادت : شمال فکه
از کودکی نذر حضرت اباالفضل (ع) بود . ارادت قلبی به ایشان داشت . در جبهه هم مسئول دسته گروهان اباالفضل از لشگر امام حسین (ع) بود .علیرضا 16 سال بیشتر نداشت .
آخرین باری که به جبهه می رفت گفت :
راه کربلا که باز شد برمیگردم !
15 سال بعد پیکرش باز گشت . همان روزی که اولین کاروان بطور رسمی به سوی کربلا میرفت !!
عجیب بود . پیکرش به شهر دیگری منتقل شد و مدتی بعد آمد . روزی که تشییع شد تاسوعا بود . روز حضرت اباالفضل علیه السلام.
علیرضا در 16 سالگی و 3 ماه قبل از شهادت وصیتنامه خود را نوشت .
فرازهایی از وصیتنامه شهید علیرضا کریمی :
" هرگز آنان که در راه خدا کشته می شوند مرده نپندارید ، بلکه آنان زنده اند و نزد پروردگار خویش روزی می خورند "
به نام خدا و با سلام بر حضرت مهدی (عج) و نائب برحقش امام خمینی و تمامی کسانی که در راه اسلام خدمت میکنند .
شکر خدا را مینمایم که قدری مهلتم داد تا اسلام واقعی را بشناسم و در تاریکی جهل از دنیا نروم .
انقلاب اسلامی باعث شد که سر از گریبان خود بیرون آوریم و دور و بر خود را بنگریم و به زندگی از دید دیگری نگاه کنیم .
آری امام کاری بس عظیم کرد . باعث شد دنیا از خواب بیدار شود و انسانیت را دوباره یادآوری نمود .
من خوشحالم که جانم را نثار اسلام و مکتب رسول الله (ص) و علی (ع) میکنم و افتخار میکنم که مرام و مکتب من اسلام است .
اسلام به من فهماند که چگونه بیندیش و چگونه راه را انتخاب کن .
من با قلبی روشن خون خود را برای اسلام می ریزم و پیام می رسانم که با جاری شدن خونمان است که حکومت ما نورانی تر و به حکومت عدل صاحب الزمان (عج) متصل می شود . امیدوارم که حکومت ما زمینه ساز انقلاب امام مهدی (ع) باشد .
اما مادر جان بعد از شنیدن خبر شهادتم اشک نریز ، زیرا امام بزرگوار ما نیز در سوگ فرزندش اشک نریخت ، چون می دانست رضای خدا در این امر است .
و شما پدر بزرگوارم وصیتم به شما این است که راه مرا در کمک به فقرا و نیازمندان ادامه دهید .
شما خواهرانم ؛ شما هم زینب زمان باشید و پسرانتان را حسین وار تربیت کنید و در راه خدا مبارزه کنید .
خدایا تو میدانی که من هر چه کرده ام برای رضای تو بوده ، پس ما را یاری کن که در راه تو قدم برداریم .
خدایا اسلام را پیروز کن و اگر در من لیاقت می بینی شربت گوارای شهادت را به من بنوشان .
و شما ای منافقین فراری از خلق که بعد از پیروزی انقلاب ، فقط اسم و نام سازمانتان را به دنبال می کشید ، به عنوان یک برادر دلم برای شما می سوزد ، یک مشت جوان پاک که رهبرشان آنها را منحرف کرده اند . کمی فکر کنید ! به خود بیایید !
خدایا این پیر جماران ، این بت شکن تاریخ ، این درهم کوبنده ستمگران را در پرتو خود نگهدار .
خدایا مرا به خودم وا مگذار . پدر و مادرم را نیز ببخش و آمرزشت را نصیبمان فرما .
آمین یا رب العالمین
برشی از کتاب مسافر کربلا / نوجوان شهید علیرضا کریمی
دیدم عراقی ها از سیل بند رد شدند. آنها به بچه های مجروح تیر خلاصی می زدند. نگاهم به امتداد جاده افتاد. چند تانک عراقی به سرعت در حال عبور از روی جاده بودند. یکدفعه کنار جاده علیرضا را دیدم. روی زمین افتاده بود. به سختی خودش را سمت تپهها میکشاند. بعثیها با تیربار تانک به همه مجروحها که روی زمین بودند شلیک میکردند. اما یکدفعه دیدم یکی از تانکهای عراقی از جاده خارج شد و با سرعت به سمت علیرضا رفت و یکدفعه از روی بدنش رد شد!! اینجا فقط یه صدای یا اباالفضل علیه السلام شنیدم.
اختصاصی- سرویس مقاومت صاحب نیوز: یکی از بچهها دوید سمت من، با عجله گفت: احمد خسروی روندیدی! با تعجب گفتم:نه! چی شده؟ گفت: بیسیمش جواب نمیده؟ نمیدونیم کجاست.
بعد گفت: تماس بگیر قرار گاه و بپرس خط اول دشمن شکسته شده یا نه؟ با تعجب گفتم: خط اول؟! گفت:آره بابا، به ما از همه طرف داره تیراندازی میشه، ببین باید چکار کنیم. گوشی بیسیم رو گرفتم و با قرارگاه صحبت کردم. مسوول قرارگاه گفت: یکی از لشگرها باید سمت چپ سیل بند رو تصرف میکرده. اما نیروهاش توی موانع و میدون مین گیر کردند! هر لحظه هم احتمال داره شما از سمت سیل بند محاصره بشین! بعد گفت: بچه ها خط اول دشمن رو شکستن. اما عراقیهای درحال فرار، دارن به سمت شما که خط دوم هستین مییان و با شما درگیر میشن. از سمت عراقیها هم که زیر آتیش هستین. بهترین کار اینه که بچههای گردان امام حسین علیه السلام که به شما ملحق شدند، با هم بیایند عقب!
سرم داغ شده بود. پاهام دیگه حرکت نمیکرد. همانجا نشستم روی زمین. احساس میکردم که به آخر دنیا رسیدم. این حرفها یعنی ما تو محاصره کامل هستیم. تمام ماجراهای دیشب تا حالا تو ذهنم مرور میشد. یکدفعه دیدم از سمت سیل بند، احمد خسروی با چند نفر دیگه از بچه ها به سمت ما مییاد.
به سختی بلند شدم. رفتم جلو و خبرها رو بهش دادم. او هم کمی فکر کرد و رفت سراغ بچه ها. من رفتم سمت جاده شنی. می خواستم برم دنبال علیرضا که از پشت سیل بند تیر اندازی شد. فهمیدم عراقیها به آنجا رسیدند. مجبور شدم برگردم. نماز صبح را همانجا پیش بچه ها خواندم. بعد از نماز بچههای گردان امام حسین علیه السلام هم رسیدند. راه برای بازگشت بچه ها باز شد.
فرصت زیادی نداشتیم. برادر خسروی داد زد: زود باشین! با روشن شدن هوا، اینجا غوغا می شه! یکی از بچههای مجروح را دیدم. از بچههای محل بود. تا من رو دید گفت: از علیرضا خبر داری؟! گفتم:نه! بعد ادامه داد بچهها توی مسیر، حدود سی تا مجروح رو گذاشته بودند پشت سیل بند، قرار بود نیروهای امدادگر اونها رو ببرند عقب. من جلوتر از علیرضا تیر به پام خورد و افتادم.
علیرضا با پای زخمی روی جاده شنی نشسته بود. یکدفعه دیدیم سروکله عراقی ها پیدا شد. علی سنگر گرفت و با هرگلوله ای که شلیک می کرد یک از اونها رو میانداخت.
عراقیها میخواستند مجروحها رو تیر خلاصی بزنن ولی بیشتر شون کشته شدند. بعد از لای تپهها هم علی خودش رو کِشون کِشون به سمت من آورد و گفت: برو از لای تپهها خودت رو به بچهها برسون. من هم خشابهای اضافه رو بهش دادم و اومدم. هوا تقریبا روشن شده بود. بارش گلوله های توپ وخمپاره لحظه ای قطع نمی شد. صدای غرش تانکهای عراقی هرلحظه نزدیک تر می شد. رفتم به طرف اسرای عراقی.
آنها گوشه محوطه بودند. چند تا از اسرا خیلی سیاه و درشت هیکل بودند. یکی از بچهها گفت: می بینی، اینها رواز آفریقا آوردن برای کمک به صدام. تمام نیروهای منافقین واستکبار با هم متحد شدند برای نابودی اسلام ناب حضرت امام، ولی از قدرت ایمان به خدا بی خبرند.
تو همین حال بودم که بیسیمچی دوید به سمت من. گوشی را داد دستم. هنوز چند کلمه ای حرف نزده بودم. احساس کردم ضربه محکمی توی سرم خورد. انگار کلاه آهنی روی سرم ِله شد. چند قدم راه رفتم. احساس کردم از گوشی بیسیم، هیچ صدایی نمی یاد. برگشتم، دیدم بیسیم چی غرق خون روی زمین افتاده. سیم گوشی هم قطع شده. از سرو صورتم خون جاری شده بود. روی زمین افتادم و دیگه چیزی نفهمیدم.
ساعتی بعد به هوش آمدم با چند مجروح دیگر داخل نفربر بودیم. نفربر، کنار یک خاکریز ایستاد. ما را گذاشتند روی زمین. آفتاب مستقیم توی چشمم می خورد. خاکریز کنار ما خیلی آشنا بود. دیشب با بچه ها اینجا بودیم. یک لحظه یاد علیرضا افتادم. می خواستم بلند بشم وسمت جاده شنی حرکت کنم. اما سرم خیلی درد می کرد. چند تا ترکش ریز ودرشت توی سر وصورتم خورده بود. منتظر آمبولانس بودیم. دقایقی بعد بچه های گردان ها هم رسیدند.
تعدادشان بسیار کم بود. شاید نزدیک به دویست نفر! برادر خسروی جلوآمد. درحالی که خستگی در چهره اش موج می زد پرسید: حالت چطوره؟ با صدای بغض آلود گفتم: من خوبم، ازعلیرضا چه خبر؟! نشست کنارم. نفس عمیقی کشید و گفت: تو راه که جلو می رفتیم دیدمش. وقتی دیدم مجروح کنار جاده افتاده خیلی دلم سوخت. اومدم بلندش کنم و با خودم بیارمش اما قسمم داد و گفت: تو روبه جان امام منو رها کن و برو، علیرضا به من گفت: شما فرماندهی، برو، بچه ها منتظرت هستن. بعد هم اشک از چشمان برادر خسروی سرازیر شد. تو همین صحبت ها بودیم. یک دفعه محمد آقا (داداش علیرضا که تو گردان امام حسیین علیه السلام بود) رسید. با نگاهش به دنبال علیرضا می گشت. بعد هم به سمت من آمد. از خجالت نمی دانستم چه کنم.
سراغ علیرضا را گرفت. یکی از بچه های محل جلو آمد و گفت: دوتا از رفقایش رفتن بیارنش. با تعجب پرسید: مگه کجاست؟! پریدم تو حرفش. گفتم:تیر خورده بود تو پاش. کنار جاده شنی مونده. نزدیکه، الان دیگه می رسن. دقایقی بعد آمبولانس رسید. ما را به عقب منتقل کردند. آمبولانس حرکت کرد و رفت. مجروح ها را هم با خودش برد. دل تو دلم نبود. تمام خاطرات علیرضا،از بچگی تا آمدنش به جبهه در ذهنم مرور میشد. حدود یک ساعت گذشت. از دور چهره چند تا از بچههای مسجد نمایان شد. حدس زدم همینها دنبال علی رفتند. بلند شدم به سمتشان رفتم.
بقیهی روایت از زبان برادر شهید
سلام کردم و سراغش را گرفتم. انگار داغ دلشان تازه شده. های های گریه می کردند. نمیدانم چه کنم. اما خدا صبر عجیبی به من داده بود. قرص ومحکم گفتم: برای چی گریه میکنین، آرزوی همه شهادته، خوش به حال اون که زودتر از بقیه رفت و… با حرفهای من کمی آرام شدند ولی یکی از بچه ها گریه اش بند نمیآمد.
شب برگشتیم اردوگاه، بعد از نماز، حاج مهدی منصوری شروع به مداحی کرد. داغ همه بچه ها تازه شد. وسط خواندن با گریه گفت: آی بچههایی که از فکه برگشتین، چرا علیرضا کریمی با شما نیست. صدای گریه بچهها بند نمیآمد. فردای آن روز، تمام بچههای گردانهای خط شکن را فرستادند مرخصی، من ساک علی را تحویل گرفتم. سوار اتوبوس شدیم و راه افتادیم.
کمی که حال وهوای ما عوض شد. رفتم انتهای اتوبوس. بچه های محل آنجا بودند. پرسیدم: کدوم شما جنازه علی رو دیده؟ همه ساکت شدند. ولی با نگاهشان، یکی از رفقای صمیمی علیرضا را نشان می دادند. کنارش نشستم. کمی با او حرف زدم و گفتم:علی چی شد، چطوری شهید شد؟!
گفت: دیدم عراقی ها از سیل بند رد شدند. آنها به بچه های مجروح تیر خلاصی می زدند. نگاهم به امتداد جاده افتاد. چند تانک عراقی به سرعت در حال عبور از روی جاده بودند. یکدفعه کنار جاده علیرضا را دیدم. روی زمین افتاده بود. به سختی خودش را سمت تپهها میکشاند. بعثیها با تیربار تانک به همه مجروحها که روی زمین بودند شلیک میکردند. اما یکدفعه دیدم یکی از تانکهای عراقی از جاده خارج شد و با سرعت به سمت علیرضا رفت و یکدفعه از روی بدنش رد شد!! اینجا فقط یه صدای یا اباالفضل علیه السلام شنیدم. بدنم شروع به لرزیدن کرد. بعد از همان مسیری که آمده بودم، دویدم و برگشتم.
صحبتش که به اینجا رسید هر دو گریه می کردیم. طاقت شنیدن این حرفها را نداشتم. باورکردنش سخت بود. ما همیشه با هم بودیم. اما حالا! بیشتر از همه مانده بودم که چه طور خبر شهادت را به مادر بگویم. ظهر رسیدیم اصفهان، نیم ساعت بعد جلوی خانه بودم، اما جرائت نمیکردم که در بزنم. به خودم گفتم: اصلا برای چی اومدی اینجا، تصمیم گرفتم که برگردم منطقه. سرکوچه که رسیدم، یکدفعه روبروی پدرم قرارگرفتم. تا من را دید به صورتم خیره شد. چند لحظه ای فقط نگاهم می کرد. بعد با صدایی لرزان گفت: خوش به حال علیرضا که شهید شد!! چشمام گرد شده بود.
با تعجب گفتم: نه، این چه حرفیه! پدر ادامه داد: دیشب تو خواب دیدمش، پیراهنی بلند و سفید تنش بود. خودش گفت که شهید شده!
با پدر وارد منزل شدیم. مادر هم فهمیده بود؛ مادر می گفت: دیشب علیرضا رو تو عالم رویا دیدم. پسرم با خوشحالی دو تا بال درآورده و پرواز می کرد. هرچی هم گفتم که بیا اینجا، می گفت: نمیتونم، باید برم بالا!
وقتی این وضعیت را دیدم، دیگه من چیزی نگفتم. مادرم تا چند روزبی تابی می کرد. بعد از آن آرام شد و کمتر گریه میکرد! ولی علتش را نمیگفت.
مسافر کربلا، زندگینامه و خاطرات شهید علیرضا کریمی، گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی، ص 62-
برشی از کتاب مسافر کربلا / نوجوان شهید علیرضا کریمی
دیدم عراقی ها از سیل بند رد شدند. آنها به بچه های مجروح تیر خلاصی می زدند. نگاهم به امتداد جاده افتاد. چند تانک عراقی به سرعت در حال عبور از روی جاده بودند. یکدفعه کنار جاده علیرضا را دیدم. روی زمین افتاده بود. به سختی خودش را سمت تپهها میکشاند. بعثیها با تیربار تانک به همه مجروحها که روی زمین بودند شلیک میکردند. اما یکدفعه دیدم یکی از تانکهای عراقی از جاده خارج شد و با سرعت به سمت علیرضا رفت و یکدفعه از روی بدنش رد شد!! اینجا فقط یه صدای یا اباالفضل علیه السلام شنیدم.
اختصاصی- سرویس مقاومت صاحب نیوز: یکی از بچهها دوید سمت من، با عجله گفت: احمد خسروی روندیدی! با تعجب گفتم:نه! چی شده؟ گفت: بیسیمش جواب نمیده؟ نمیدونیم کجاست.
بعد گفت: تماس بگیر قرار گاه و بپرس خط اول دشمن شکسته شده یا نه؟ با تعجب گفتم: خط اول؟! گفت:آره بابا، به ما از همه طرف داره تیراندازی میشه، ببین باید چکار کنیم. گوشی بیسیم رو گرفتم و با قرارگاه صحبت کردم. مسوول قرارگاه گفت: یکی از لشگرها باید سمت چپ سیل بند رو تصرف میکرده. اما نیروهاش توی موانع و میدون مین گیر کردند! هر لحظه هم احتمال داره شما از سمت سیل بند محاصره بشین! بعد گفت: بچه ها خط اول دشمن رو شکستن. اما عراقیهای درحال فرار، دارن به سمت شما که خط دوم هستین مییان و با شما درگیر میشن. از سمت عراقیها هم که زیر آتیش هستین. بهترین کار اینه که بچههای گردان امام حسین علیه السلام که به شما ملحق شدند، با هم بیایند عقب!
سرم داغ شده بود. پاهام دیگه حرکت نمیکرد. همانجا نشستم روی زمین. احساس میکردم که به آخر دنیا رسیدم. این حرفها یعنی ما تو محاصره کامل هستیم. تمام ماجراهای دیشب تا حالا تو ذهنم مرور میشد. یکدفعه دیدم از سمت سیل بند، احمد خسروی با چند نفر دیگه از بچه ها به سمت ما مییاد.
به سختی بلند شدم. رفتم جلو و خبرها رو بهش دادم. او هم کمی فکر کرد و رفت سراغ بچه ها. من رفتم سمت جاده شنی. می خواستم برم دنبال علیرضا که از پشت سیل بند تیر اندازی شد. فهمیدم عراقیها به آنجا رسیدند. مجبور شدم برگردم. نماز صبح را همانجا پیش بچه ها خواندم. بعد از نماز بچههای گردان امام حسین علیه السلام هم رسیدند. راه برای بازگشت بچه ها باز شد.
فرصت زیادی نداشتیم. برادر خسروی داد زد: زود باشین! با روشن شدن هوا، اینجا غوغا می شه! یکی از بچههای مجروح را دیدم. از بچههای محل بود. تا من رو دید گفت: از علیرضا خبر داری؟! گفتم:نه! بعد ادامه داد بچهها توی مسیر، حدود سی تا مجروح رو گذاشته بودند پشت سیل بند، قرار بود نیروهای امدادگر اونها رو ببرند عقب. من جلوتر از علیرضا تیر به پام خورد و افتادم.
علیرضا با پای زخمی روی جاده شنی نشسته بود. یکدفعه دیدیم سروکله عراقی ها پیدا شد. علی سنگر گرفت و با هرگلوله ای که شلیک می کرد یک از اونها رو میانداخت.
عراقیها میخواستند مجروحها رو تیر خلاصی بزنن ولی بیشتر شون کشته شدند. بعد از لای تپهها هم علی خودش رو کِشون کِشون به سمت من آورد و گفت: برو از لای تپهها خودت رو به بچهها برسون. من هم خشابهای اضافه رو بهش دادم و اومدم. هوا تقریبا روشن شده بود. بارش گلوله های توپ وخمپاره لحظه ای قطع نمی شد. صدای غرش تانکهای عراقی هرلحظه نزدیک تر می شد. رفتم به طرف اسرای عراقی.
آنها گوشه محوطه بودند. چند تا از اسرا خیلی سیاه و درشت هیکل بودند. یکی از بچهها گفت: می بینی، اینها رواز آفریقا آوردن برای کمک به صدام. تمام نیروهای منافقین واستکبار با هم متحد شدند برای نابودی اسلام ناب حضرت امام، ولی از قدرت ایمان به خدا بی خبرند.
تو همین حال بودم که بیسیمچی دوید به سمت من. گوشی را داد دستم. هنوز چند کلمه ای حرف نزده بودم. احساس کردم ضربه محکمی توی سرم خورد. انگار کلاه آهنی روی سرم ِله شد. چند قدم راه رفتم. احساس کردم از گوشی بیسیم، هیچ صدایی نمی یاد. برگشتم، دیدم بیسیم چی غرق خون روی زمین افتاده. سیم گوشی هم قطع شده. از سرو صورتم خون جاری شده بود. روی زمین افتادم و دیگه چیزی نفهمیدم.
ساعتی بعد به هوش آمدم با چند مجروح دیگر داخل نفربر بودیم. نفربر، کنار یک خاکریز ایستاد. ما را گذاشتند روی زمین. آفتاب مستقیم توی چشمم می خورد. خاکریز کنار ما خیلی آشنا بود. دیشب با بچه ها اینجا بودیم. یک لحظه یاد علیرضا افتادم. می خواستم بلند بشم وسمت جاده شنی حرکت کنم. اما سرم خیلی درد می کرد. چند تا ترکش ریز ودرشت توی سر وصورتم خورده بود. منتظر آمبولانس بودیم. دقایقی بعد بچه های گردان ها هم رسیدند.
تعدادشان بسیار کم بود. شاید نزدیک به دویست نفر! برادر خسروی جلوآمد. درحالی که خستگی در چهره اش موج می زد پرسید: حالت چطوره؟ با صدای بغض آلود گفتم: من خوبم، ازعلیرضا چه خبر؟! نشست کنارم. نفس عمیقی کشید و گفت: تو راه که جلو می رفتیم دیدمش. وقتی دیدم مجروح کنار جاده افتاده خیلی دلم سوخت. اومدم بلندش کنم و با خودم بیارمش اما قسمم داد و گفت: تو روبه جان امام منو رها کن و برو، علیرضا به من گفت: شما فرماندهی، برو، بچه ها منتظرت هستن. بعد هم اشک از چشمان برادر خسروی سرازیر شد. تو همین صحبت ها بودیم. یک دفعه محمد آقا (داداش علیرضا که تو گردان امام حسیین علیه السلام بود) رسید. با نگاهش به دنبال علیرضا می گشت. بعد هم به سمت من آمد. از خجالت نمی دانستم چه کنم.
سراغ علیرضا را گرفت. یکی از بچه های محل جلو آمد و گفت: دوتا از رفقایش رفتن بیارنش. با تعجب پرسید: مگه کجاست؟! پریدم تو حرفش. گفتم:تیر خورده بود تو پاش. کنار جاده شنی مونده. نزدیکه، الان دیگه می رسن. دقایقی بعد آمبولانس رسید. ما را به عقب منتقل کردند. آمبولانس حرکت کرد و رفت. مجروح ها را هم با خودش برد. دل تو دلم نبود. تمام خاطرات علیرضا،از بچگی تا آمدنش به جبهه در ذهنم مرور میشد. حدود یک ساعت گذشت. از دور چهره چند تا از بچههای مسجد نمایان شد. حدس زدم همینها دنبال علی رفتند. بلند شدم به سمتشان رفتم.
بقیهی روایت از زبان برادر شهید
سلام کردم و سراغش را گرفتم. انگار داغ دلشان تازه شده. های های گریه می کردند. نمیدانم چه کنم. اما خدا صبر عجیبی به من داده بود. قرص ومحکم گفتم: برای چی گریه میکنین، آرزوی همه شهادته، خوش به حال اون که زودتر از بقیه رفت و… با حرفهای من کمی آرام شدند ولی یکی از بچه ها گریه اش بند نمیآمد.
شب برگشتیم اردوگاه، بعد از نماز، حاج مهدی منصوری شروع به مداحی کرد. داغ همه بچه ها تازه شد. وسط خواندن با گریه گفت: آی بچههایی که از فکه برگشتین، چرا علیرضا کریمی با شما نیست. صدای گریه بچهها بند نمیآمد. فردای آن روز، تمام بچههای گردانهای خط شکن را فرستادند مرخصی، من ساک علی را تحویل گرفتم. سوار اتوبوس شدیم و راه افتادیم.
کمی که حال وهوای ما عوض شد. رفتم انتهای اتوبوس. بچه های محل آنجا بودند. پرسیدم: کدوم شما جنازه علی رو دیده؟ همه ساکت شدند. ولی با نگاهشان، یکی از رفقای صمیمی علیرضا را نشان می دادند. کنارش نشستم. کمی با او حرف زدم و گفتم:علی چی شد، چطوری شهید شد؟!
گفت: دیدم عراقی ها از سیل بند رد شدند. آنها به بچه های مجروح تیر خلاصی می زدند. نگاهم به امتداد جاده افتاد. چند تانک عراقی به سرعت در حال عبور از روی جاده بودند. یکدفعه کنار جاده علیرضا را دیدم. روی زمین افتاده بود. به سختی خودش را سمت تپهها میکشاند. بعثیها با تیربار تانک به همه مجروحها که روی زمین بودند شلیک میکردند. اما یکدفعه دیدم یکی از تانکهای عراقی از جاده خارج شد و با سرعت به سمت علیرضا رفت و یکدفعه از روی بدنش رد شد!! اینجا فقط یه صدای یا اباالفضل علیه السلام شنیدم. بدنم شروع به لرزیدن کرد. بعد از همان مسیری که آمده بودم، دویدم و برگشتم.
صحبتش که به اینجا رسید هر دو گریه می کردیم. طاقت شنیدن این حرفها را نداشتم. باورکردنش سخت بود. ما همیشه با هم بودیم. اما حالا! بیشتر از همه مانده بودم که چه طور خبر شهادت را به مادر بگویم. ظهر رسیدیم اصفهان، نیم ساعت بعد جلوی خانه بودم، اما جرائت نمیکردم که در بزنم. به خودم گفتم: اصلا برای چی اومدی اینجا، تصمیم گرفتم که برگردم منطقه. سرکوچه که رسیدم، یکدفعه روبروی پدرم قرارگرفتم. تا من را دید به صورتم خیره شد. چند لحظه ای فقط نگاهم می کرد. بعد با صدایی لرزان گفت: خوش به حال علیرضا که شهید شد!! چشمام گرد شده بود.
با تعجب گفتم: نه، این چه حرفیه! پدر ادامه داد: دیشب تو خواب دیدمش، پیراهنی بلند و سفید تنش بود. خودش گفت که شهید شده!
با پدر وارد منزل شدیم. مادر هم فهمیده بود؛ مادر می گفت: دیشب علیرضا رو تو عالم رویا دیدم. پسرم با خوشحالی دو تا بال درآورده و پرواز می کرد. هرچی هم گفتم که بیا اینجا، می گفت: نمیتونم، باید برم بالا!
وقتی این وضعیت را دیدم، دیگه من چیزی نگفتم. مادرم تا چند روزبی تابی می کرد. بعد از آن آرام شد و کمتر گریه میکرد! ولی علتش را نمیگفت.
مسافر کربلا، زندگینامه و خاطرات شهید علیرضا کریمی، گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی، ص 62-
خاطره از شهید حاج محمود شهبازی
کنار حرم رسول الله
محمود آرام و آهسته در زیر آفتاب داغ مسجد الاحرام راه میرفت، کف پایش از تماس با سنگفرش سفید و داغ مسجد قرمز شده بود. قرآن را باز کرد و چند آیه خواند، نگاهش را به کعبه دوخت. جلو رفتم و چشمانش را با دست گرفتم و گفتم: «خوب جایی گیرت آوردم» با مکث پرسید: «شما؟» دستانم را برداشتم و گفتم: «اینجوری که تو زل زدی وسط چشمهای خدا نباید هم هیچ کس را بشناسی» لحظه شیرینی بود. حاج همت را که در کنارم ایستاده بود، به او معرفی کردم صدای موذن فضای مسجد را گرفت دستم را دور گردن شهازی و همت انداختم و با خنده گفتم: « این دفعه شما دو نفر را توی یک تله میاندازم صبر کنید.» مدتی گذشت و تیپ محمد رسول ا… تاسیس شد. هر سه به نزد برادر محسن رضائی رفتیم. سر صحبت را باز کردم و گفتم:« بالاخره یک تیپ تازه تأسیس یک فرمانده میخواهد.» رضائی نیز به همت و شهبازی گفت: از نظر من شما، آیینه هم هستید. تیپ شماباید 10 گردان داشته باشد، به همین دلیل این تیپ هم فرمانده میخواهد، هم جانشین فرمانده و هم رئیس ستاد. ما باید دزفول و شوش را از زیر آتش عراقیها بیرون آوریم حضرت امام (ره) به این عملیات امیدوار است. آقا محسن که رفت، محمود نگاهی به من انداخت و گفت: «کار خودت را کردی؟» دستم را دور گردن آن دو انداختم و با لبخند گفتم: «کنار حرم رسول ا… قول دادم که شما دو نفر را توی یک تله بیاندازم.»
قنوت
بارش بیامان خمپارهها تا نیمه شب ادامه داشت. ترکشهای سرخ خواب را از همه گرفته بود. زیر پل (1) تعدادی از افراد نشسته بودند، «همدانی» از زیر پل بیرون آمد، مات و حیران به روی پل نگاه کرد. نزدیک دهنه پل و کنار تپه «مجاهد» در همان مکانی که خمپاره های صد و بیست مثل باران میباریدکسی به نماز ایستاده بود. صدای انفجار خمپارهها لحظه ای قطع نمیشد. طنین صدای «محمد بروجردی» در گوشش پیچید: «این امانت ماست …دست شما…امانتدار خوبی باشید.» دوباره نگاه کرد شهبازی در وسط آتش دشمن مثل ابراهیم با آرامش به قنوت ایستاده بود. نمی دانست چه کار کند. جرات حضور در خلوت شهبازی را نداشت. طاقت نیاورد در حالیکه اشک پهنای صورتش را پوشانده بود، به زیر پل بازگشت. خلوص نماز شبهای شهبازی در میان اهل جبهه مشهور بود، و همدانی با تمام وجودش این خلوص را در ظلمات شب مشاهده کرده بود.
(1) سر پل ذهاب
پس از شهادت
چند ثانیهای از شهادت شهبازی نمیگذشت که حاج همت کنار پیکر او آمد. ترکش تمام صورت شهبازی را مجروح کرده بود. موهای خاکی اش میان لایهای از خون قرار داشت. حاجی به یاد ساعتی پیش افتاد که حاج محمود در سنگر تاکتیکی بود، و آخرین نماز شبش را میخواند. چفیه خون آلودهاش را از دور گردن او باز کرد و بر صورت مهربانش انداخت، و اندوهگین به طرف دیگر دژ رفت، نگاه حاجی که به همدانی افتاد، غم بر اعماق جانش پنجه انداخت. همه نیروها علاقه او را به شهبازی میدانستند برای همین قبل از اینکه او سخنی بگوید، گفت: «به نیروها بگو تا آفتاب نزده نمازشان را پشت دژ بخوانند. پس از نماز همه نیروها جلو میروند.» همدانی پرسید: «محمود کجاست؟» حاجی به طرف خرمشهر نگاه کرد و گفت:« الحمدا… محاصره خرمشهرکامل شده و بچهها به نهر عرایض رسیدهاند» دوباره پرسید: «حاجی، محمود کجاست؟» اشک در چشمان حاجی غلطید و صورتش را در میان دستانش پنهان کرد. همدانی خودش را به بالای دژ رسانید. زانوانش سست شد، باور نداشت که سردار دلها با پیکری آغشته به خون بر روی زمین افتاده است. شهادت شهبازی قلب متوسلیان، همت و تمام رزمندههای لشگر 27 محمد رسول الله راپر از اندوه کرد.
.: Weblog Themes By Pichak :.