میکده جنون-نوای مداحان اصفهان

 

ارزش تغذیه‌ای آب دوغ خیار

 

مناسب‌ ترین غذای فصل گرم, تغذیه سالم, خواص خیار

اگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروه‌های مواد غذایی استفاده شود، می‌توان به یقین رسید که این غذا سالم‌ترین و مناسب‌ترین غذای فصل گرما به شمار می‌آید.

مصرف مقادیر زیاد سبزیجات در این غذا می‌تواند فیبر، ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین کند. نعنا و ریحان موجود در آن ضد نفخ و ضد سوزش معده بوده و عوارض گوارشی ندارد. تربچه آن سرشار از ویتامینC و ید می‌باشد و به دلیل وجود گوگرد خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد.

ترخون آن نیز اشتهاآور، معطر، سریع‌الهضم بوده و برای اعصاب بسیار مفید است. همچنین خیار موجود در این غذا سرشار از ویتامین C است و بسیار خنک بوده و شدیدترین عطش‌ها را فوری فرو می‌نشاند و خواب‌آور خوبی هم به شمار می‌رود.

تنها عیب خیار آن است که دیرهضم بوده و اگر خیلی رسیده و زرد باشد، باعث دل درد می‌شود، لذا برای کسانی که از ناراحتی گوارشی رنج می‌برند، بهتر است خیار را بسیار ریز رنده کرده، یا از آب آن در این غذا استفاده کنند. اگر در تهیه آب دوغ خیار از تمام گروه‌های مواد غذایی استفاده شود، می‌توان به یقین رسید که این غذا سالم‌ترین و مناسب‌ترین غذای فصل گرما به شمار می‌آید.

همان‌طور که می‌دانید، ماست موجود در این غذا نیز تامین‌کننده کلسیم و پروتئین بدن و عاملی جهت رفع بی‌خوابی‌های شبانه به شمار می‌رود، لذا برای آنکه وعده غذایی شما کم‌کالری و کم‌چرب گردد، لزوما از ماست کم‌چرب استفاده کنید.

کشمش نیز در این غذا برای مزه‌دار کردن انتخاب مناسبی بوده و داروی رشد کودکان و نیرودهنده سالخوردگان می‌باشد. این میوه مغذی پرانرژی و کم‌چرب و کم‌سدیم است، ولی با وجود آنکه قند و کالری بالایی دارد، به دلیل غنی بودن از پتاسیم، مصرف آن را به بیماران مبتلا به فشار خون توصیه می‌کنیم.

استفاده از گردو نیز بسیار توصیه می‌شود، زیرا پتاسیم، فسفر و اسیدفولیک از شاخص‌ترین مواد مغذی آن به شمار می‌رود. این مغز پرچرب، کلسترول بد خون را کاهش داده و به علت غنی بودن از ویتامین‌ها منجر به رفع سستی و خستگی می‌شود.

در کل مخلفات گوناگونی که در این غذا به کار رفته، آن را به غذایی کامل تبدیل کرده و از همه مهم‌تر آن که در مقایسه با غذاهای دیگر نیاز به طبخ نداشته و عوارض ناشی از حرارت پخت را به همراه ندارد.

منبع:aftabir.com




تاریخ : دوشنبه 93/4/9 | 4:22 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

 

ناخن,تغییر شکل ناخن,علت تغییر رنگ ناخن

5 تغییر ناخن با افزایش سن
ناخن ها نشان‌دهنده سلامتی بدن می باشند. بیماری ها، فرایندهای داخلی بدن، کمبودهای غذایی و یا تماس طولانی با مواد شیمیایی و یا نور ماورای بنفش باعث تغییراتی در ناخن ها می شوند.افزایش سن نیز باعث تغییراتی در ناخن ها می شود که شامل تغییر میزان رشد، بافت، ضخامت، شکل و رنگ ناخن می باشد.
1- میزان رشد ناخن
میزان رشد ناخن ها در هر ماه با افزایش سن، کم می شود.به طور متوسط، ناخن های انگشتان دست حدود 3 میلیمتر و ناخن های انگشتان پا تنها 1 میلیمتر در هر ماه رشد می کنند.اوایل 25 سالگی، میزان رشد ناخن حدود نیم درصد در سال کم می شود.بنابراین در سن 85 سالگی، ناخن های انگشتان دست ممکن است فقط 2 میلیمتر در هر ماه رشد کنند.
2- بافت ناخن
با افزایش سن، ناخن ها ممکن است شکننده شوند.شستن و خشک کردن زیاد دست، قرار گرفتن در معرض مواد تمیز کننده قوی، برداشتن پوست اطراف ناخن ها و براق کردن ناخن ها می تواند شکنندگی ناخن ها را بدتر کند.شکنندگی ناخن باعث تیز شدن و متلاشی شدن آن می گردد.
مشکلاتی مانند کم خونی (آنمی)، سخت شدن رگ های خونی (تصلب شرایین) و مشکلات هورمونی می توانند باعث شکنندگی ناخن ها گردند.
اگر متوجه تغییر بافت ناخن‌تان شدید، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
3- ضخامت ناخن
ناخن ها با افزایش سن، ضخیم تر می شوند.بیماری های پوستی از قبیل پسوریازیس و اگزما هم می تواند باعث ضخیم شدن ناخن ها گردد.عفونت های قارچی که مسبب بدشکلی ناخن ها هستند و در افراد مسن شایع ترند نیز می توانند موجب ضخیم شدن و تغییر رنگ ناخن گردند.ناخن های انگشتان پا بیشتر آسیب پذیرند، زیرا کفش ها محیط گرم و مرطوبی را برای رشد قارچ های پوستی فراهم می کنند.
جنسیت مذکر، کشیدن سیگار، ابتلا به بیماری های خاص مثل دیابت و نقص سیستم ایمنی بدن می تواند افراد را مستعد ابتلا به عفونت های قارچی ناخن کند.فشار کفش تنگ و یا بدشکلی پا می تواند باعث فرورفتن ناخن در گوشت گردد.
راه درمان عفونت قارچی ناخن شامل مصرف داروهای خوراکی و یا موضعی ضدقارچ می باشند.نوع داروی شما به شدت عفونت و داروهایی که مصرف می کنید بستگی دارد، لذا بهتر است با دستور پزشک عفونت قارچی ناخن را درمان کنید.
4- شکل ناخن
اگر شکل ناخن تغییر کند و به صورت گرد درآید، می تواند نشاندهنده کمبود اکسیژن باشد.گرد بودن ناخن می تواند در انواع بیماری هایی نظیر بیماری های قلبی-عروقی، بیماری های غدد درون ریز و یا بیماری های مربوط به دستگاه گوارش رخ دهد.
 فشار کفش تنگ و یا بدشکلی پا می تواند باعث فرورفتن ناخن در گوشت گردد. این فرورفتن ناخن ها در میان جوانان شایع است، اما در افراد مسن نیز وجود دارد و باعث درد قابل توجه و مشکل در راه رفتن می شود.درمان این فرورفتن ناخن ساده است و شامل خیساندن پا می باشد که با تکه های کوچک پنبه، ناخن تورفته را بیرون بیاورید.یک جراحی کوچک برای بیرون آوردن ناخن از پوست و برای جلوگیری از فرورفتن ناخن در آینده بسیار مفید است.
5- رنگ ناخن
با افزایش سن، ناخن ها ممکن است کم رنگ تر شوند و به رنگ های زیر درآیند: زرد کم رنگ، خاکستری، رنگ پریده و یا کدر.عفونت قارچی هم باعث تغییر رنگ ناخن ها می گردد.یک نوع تغییر رنگ شامل خطوط تیره و یا برآمدگی هایی در طول ناخن می باشد.افرادی که پوست تیره تری دارند، با افزایش سن، این نوع تغییر رنگ در ناخن هایشان بوجود می آید.
برخی موارد، خطوط تیره ناخن می تواند نشانه ای از یک بیماری خطرناک باشد، مثل ملانوما که بدخیم ترین سرطان پوست است.در بیماری بوون (Bowen) که نوعی سرطان پوست است، گاهی اوقات بر روی ناخن دست یک نوار سیاه ظاهر می شود.
در اثر صدمه به ناخن ممکن است خونریزی و یا کبودی زیر ناخن بوجود آید و موجب نوار سیاه بر روی ناخن شود. این نوار سیاه به خودی خود از بین می رود.
هشدار
با اینکه بسیاری از تغییرات جزئی ناخن با بالا رفتن سن بوجود می آیند، ولی برخی بیماری ها نظیر: بیماری های قلبی، ریوی، کم خونی، مشکلات کبدی، کلیوی و دیابت نیز موجب تغییرات ناخن می شوند.لذا اگر شما در ناخن تان تغییر واضحی را مشاهده کردید، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

منبع:tebyan.net




تاریخ : دوشنبه 93/4/9 | 4:21 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

 

گیاه دارویی,داروهای گیاهی

 

 نام‌های دیگر گیاه دارویی پنج‌ انگشت خزنده : بَنطافلُن، ذوخمسه اوراق، ذوخمسه اجنجه و پنتابلون می‌باشد.
1. طبع آن معتدل است در بعضی از کتاب‌ها طبع آن را گرم و خشک گفته‌اند.
2. برای قطع اسهال 12 گرم تمام گیاه را در 300 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.
3. برای یرقان روزی 2 گرم برگ آن را در 100 سی‌سی آب‌جوش دم‌کرده به مدت 14 روز بنوشند.
4. برای خونریزی‌های داخلی 4 گرم در 150 سی‌سی آب‌جوش 20 دقیقه دم‌کرده روزی 3 فنجان بنوشند.
5. برای التیام زخم‌ها برگ آن را کوبیده با نمک و عسل مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند.
6. جهت درمان بواسیر از روش شماره 5 استفاده شود.
7. جهت زخم روده از عصاره ساقه زیرزمینی آن استفاده شود.
8. برای کاهش سمیت کشنده 15 گرم از عصاره بیخ این گیاه استفاده شود.
9. جهت رفع خشونت حلق ساقه زیرزمینی آن را در آب جوشانده موقعی که یک سوم آن تبخیر شد غرغره شود.
10. برای رفع درد سیاتیک و درد مفاصل از دمکرده ساقه‌های زیرزمینی آن میل شود.
11. جهت قطع تب 10 گرم خشک شده این گیاه را با عسل مخلوط کرده میل کنند و یا تازه آن را کوبیده با عسل مخلوط نموده کم‌کم میل کنند.
12. جهت خلط خونی از ساقه‌های زیرزمینی این گیاه دم‌کرده میل شود.
13. برای درمان زخم‌های باز و سوختگی‌ها 20 گرم ریزوم این گیاه را در یک لیتر آب جوشانده سپس کمپرس کنید.
14. جهت درمان شکاف مقعد ضماد این گیاه را بگذارند.
15. ضماد برگ این گیاه به زیبایی پوست کمک می‌کند.
16. دود کردن این گیاه باعث فراری دادن حشرات می‌گردد.
17. جهت درمان ورم پروستات و تکرار ادرار از دمکرده این گیاه بنوشند.
 * توجه: پنج انگشت خزنده را نباید با گیاه پنج انگشت یا فلفل بری اشتباه گرفت.
 
منبع:hessekhoob.com




تاریخ : دوشنبه 93/4/9 | 4:21 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

عناب,خواص عناب,خاصیت عناب,خواص گیاه عناب

 

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.
عناب از میوه‌های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است.
این میوه که می‌توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد، در هر منطقه‌ای دارای اسامی مختلفی است. در هند و پاکستان آن را «ایناب» و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز، خرمای چینی یا خرمای هندی می‌نامند.
درخت عناب شبیه درخت سنجد است و در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت می‌شود.
مصارف خوراکی
در بریتانیا عناب را به صورت خشک‌ شده و یا به صورت آب‌نبات‌های طعم‌دار همراه با چای عصر میل می‌نمایند.
در کره، چین و تایوان، شربت شیرین میوه عناب را مورد استفاده قرار می‌دهند.
در برخی مناطق از عناب برای تهیه سرکه استفاده می‌شود و در آفریقا از آن کیک درست می‌کنند.
عناب کنسرو شده و چای با طعم عناب نیز در جهان استفاده می‌شود، اما در ایران، پاکستان و هندوستان، عناب را بیشتر به صورت خشک شده استفاده می‌نمایند، ولی جالب است بدانید که در بسیاری از نقاط دنیا میوه تازه آن به صورت سبز استفاده می‌شود که البته طعم بسیار خوبی هم دارد.
در شرق آسیا عناب‌های بسیار بزرگی به اندازه خرما و با رنگ‌های مختلف از جمله مشکی و قرمز به عمل می‌آید.
میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه‌ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری‌ها دارد.
عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند
خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی عناب
عصاره آن موجب مهار اثر رادیکال‌های آزاد (به عنوان عامل افزایش التهاب) می‌گردد. حاوی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی چون ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاوونوئید است. همچنین موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود.

 عناب و قند خون
ترکیبات اتری موجود در آن عامل مهار کننده‌ای در افزایش قند خون است. همچنین مقادیر پارامترهای بیوشیمیایی مانند قند خون، اوره، کراتینین، کلسترول سرم، تری‌گلیسیرید سرم، HDL، LDL، هموگلوبین و هموگلوبین گلیکوزیله را به طور قابل توجهی به سطح نرمال نزدیک می‌کند.  
عناب و سرماخوردگی
در طب سنتی ایران نیز مصرف جوشانده عناب برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. چای عناب در شرق آسیا یک نوشیدنی بسیار گوارا محسوب می‌شود که به جلوگیری از سرماخوردگی نیز کمک می‌کند. اگر دچار سرماخوردگی شده‌اید و از خشکی سینه و سرفه رنج می‌برید، عناب داروی گیاهی مناسب و کارآمدی است. عناب دارای لعاب فراوان، پروتئین، مواد قندی و مقدار زیادی ویتامین C است. عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد، نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می‌کند. به علاوه آسم و تنگی نفس را برطرف می‌کند. برای تهیه جوشانده عناب 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

 عناب,خواص عناب,خاصیت عناب,خواص گیاه عناب

 

   ارزش تغذیه‌ای
این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول موثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است، بنابراین متخصصین تغذیه می‌توانند عناب را به عنوان بخشی از رژیم غذایی توصیه نمایند.
 عناب و دستگاه گوارش
عناب در زمان ابتلا به اسهال می‌تواند حرکات مربوط به دستگاه گوارش را کاهش دهد. مخلوط را با نمک و فلفل به عنوان هضم کننده مصرف کنید. میوه خشک رسیده به عنوان ملین می‌باشد. حتی تأثیر آن برای کمک به درمان یبوست با مطالعات بالینی مختلف به اثبات رسیده است و به تمام افرادی که از یبوست رنج می‌برند توصیه می‌شود هر روز صبح یک تکه زنجبیل تازه و چند دانه عناب را در یک لیوان آب جوش قرار داده و پس از چند دقیقه این نوشیدنی را میل کنند. عناب تقویت‌کننده دستگاه گوارش است و مطالعات بالینی، تأثیرات آن برای رفع مشکلات مختلف گوارش را نشان داده است. مصرف عناب به هضم غذا کمک کرده و در جلوگیری از نفخ موثر است.
عناب
 حفاظت از کبد
مصرف عناب به طور معنی‌داری سطوح آنزیم‌های کبدی را کاهش می‌دهد. این آنزیم‌ها نشانگر آسیب بافتی هستند.
یافته‌های بافت شناسی نشان می‌دهند که این میوه اثرات محافظتی در برابر بیماری‌های کبدی دارد. عناب در درمان کبد چرب نیز مفید است.
 خواص دیگر عناب
* در کم فشاری خون و نازایی مفید است.
* عناب آرامش‌بخش و ضد بد خلقی بوده و در طب سنتی چین و کره از آن به عنوان دارویی که سبب کاهش اضطراب می‌شود و تقویت کننده معده و طحال و سیستم گوارشی است استفاده می‌کنند.
* خاصیت ضد میکروبی دارد.
* چای عناب دارای ماده ضد سرطانی ساپونینز است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می‌شود.
* استفاده از مغز میوه در زخم‌ها و بریدگی‌ها سبب سرعت بخشیدن به بهبود آن‌ها می‌شود.
* به دلیل محتوای فلور در استحکام دندان‌ها موثر است.
منبع: ماهنامه دنیای تغذیه

tebyan.net




تاریخ : دوشنبه 93/4/9 | 4:18 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر
طب الرضا (ع)

خواص درمانی گیاه کاسنی از نگاه امام رضا علیه السلام

قدس آنلاین – پورافضلی: در طب سنتی و اسلامی کاسنی را تصفیه کننده خون دانسته و معتقدند که اثرات سودبخشی روی کبد و کیسه و طحال می گذارد و همچنین برای جلوگیری از ناراحتی های معده و تقویت مزاج از آن استفاده می شود.

برای کاسنی که طبیعتی سرد و تر دارد در پزشکی اهمیت زیادی قائلند تاجایی که ابوعلی سینا در مورد گیاه کاسنی و خواص آن رساله‌ای را نگاشته است. در آموزه های پزشکی اهل بیت علیهم السلام هم از فواید کاسنی بسیار سخن به میان آمده است. پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد .
در منابع عربی از کاسنی با عنوان «هندباء» یاد شده است . طبق مطالعات جدیدی که بر روی این گیاه انجام شده بدست آمده است که کاسنی برای تمام اعضاء داخلی از قلب و کبد و معده مفید است و آن ها را به فعالیت سالم وا می دارد.
امام رضا(ع) درباره ی سبزیجات فرمود: بهترین آنها کاسنی و کاهو می باشد.
محمد بن اسماعیل می گوید: شنیدم امام رضا(ع) می فرماید: کاسنی، شفای هزار درد است، هیچ دردی در شکم نیست مگر اینکه با کاسنی خوب می شود.
امام رضا(ع) همچنین درباره ی خواص دیگر کاسنی می فرماید : سبزی کاسنی بخورید چرا که آن، مال و فرزند را زیاد می کند و هر کس که دوست دارد مال و فرزندش زیاد شود به خوردن کاسنی مداومت نماید.(1)
اما باید دانست که آثار کاسنی در ابتدای مصرف ضعیف و غیر محسوس است و به همین جهت باید به مصرف آن مداومت داشت، تا با مرور ایام آثار شفا بخش آن ظاهر گردد.(2)
همچنین از امام رضا (ع) نقل شده است که : خوردن کاسنی موجب شفا یا فتن از هر درد و مرضی است هیچ دردی در درون انسان نیست مگر آنکه کاسنی آن را از بین می برد.
محمد بن اسماعیل می گوید: روزی امام رضا(ع) بعضی از ملازمان را که تب و سر درد گرفته بودند دعوت کرد. آن حضرت دستور داد (برگ) کاسنی را کوبیده سپس بر روی کاغذ قرار داد و روغن بنفشه بر آن ریخته و بر سر بیمار بگذارند سپس فرمود: بدانید تب را ریشه کن و سر درد را (از بین) می برد.(3)




تاریخ : دوشنبه 93/4/9 | 4:17 عصر | نویسنده : مهدی یزدانی زازرانی | نظر

  • paper | فروش لینک | فروش بک لینک